Document Humain

Ons doel is om achter de koele cijfers van het NIVEL te kijken en het menselijk verhaal te horen van onze klasgenoten uit de afstudeerjaren 1978 en 1985.
Door middel van persoonlijke interviews met 6 gestandaardiseerde vragen trachten wij een ‘document humain’ op te stellen. Een document dat inzicht geeft in hoe onze generatie verloskundigen leven en werk combineerden, afgezet tegen de ontwikkelingen in die tijd. Daartoe willen we graag afspreken om bij ieder van jullie aan de keukentafel een interview te hebben.
Het verzamelde materiaal - uitgeschreven bandopnames – wordt in boekvorm uitgegeven en hoe precies is nog onbekend.

Voor alle duidelijkheid voorafgaand aan het interview zal worden gevraagd of publicatie/verspreiding met naam, plaatsnaam of anoniem dient te gebeuren.

Nogmaals, het lijkt ons hartstikke leuk en interessant om jouw belevenissen en gevoelens als verloskundige en als vrouw in de periode na 1978 en 1985 te kunnen vastleggen. En wij willen na afloop het ontstane document aan jullie overhandigen.

Om iedereen regelmatig van de voortgang op de hoogte te stellen, zouden wij graag een groeps-mail willen openen. Aanmelden kan door uw e-mail hieronder achter te laten.

Imke Rosink 1978
Joke Brandenbarg 1978
Wilma Elferink 1985