Diëtetiek

Sportdiëtist

Als sportdiëtist richt ik mij op het geven van voedingsadviezen aan sporters die veldsporten beoefenen, zoals voetballen en hockey. Het voedingsadvies kan individueel, maar ook aan een team gegeven worden.

Voedingsvoorlichting aan een team wordt in overleg met de trainer of coach gedaan. Bijvoorbeeld over een specifiek onderwerp, zoals voeding voor, tijdens en na de training of meer algemeen gezonde voeding voor een sporter. Ook bestaan er diverse vormen om de voedingsvoorlichting te geven.

De voorlichting in teamverband geef ik samen met collega Myrthe Rebattu.

Het adviseren en begeleiden van de inrichting ‘gezonde sportkantine’ doe ik in samenwerking met collega Myrthe Rebattu en voor het maken van een plan van aanpak met Hannah Swaan, sport- en eventmanager.

Het ontwerpen en schrijven van een website voor voeding bij sportevenementen wordt eveneens in teamverband gedaan met Myrthe Rebattu en Hannah Swaan.

Voor een voorbeeld zie:  [email protected]

Diëtist

Sinds 1968 heb ik het beroep diëtist uitgeoefend, in Frankrijk en Zwitserland in de kliniek en in Nederland bij Nutricia. Na mijn opleiding tot verloskundige heb ik een aantal jaren voedingsleer gegeven aan de Verloskunde academie en in 1995 werkte ik als verloskundige en diëtist in mijn 1e lijns praktijk.

Voor individueel voedingsadvies en diëten kunt u een afspraak maken.

Verder adviseer ik bij lifestyle projecten voor zwangere en zogende vrouwen.